Nyomtatványok - biztosítás

Tartalomhoz ugrás
Hitelbiztosítási adatlap és ennek első oldalán alkuszi megbízási szerződésünk. A megbízási szerződés aláírásával felhatalmaz minket, hogy a hitelbiztosítóktól bekérjük az Ön számára a hitelbiztosítási ajánlatokat, ezért számunkra semmilyen djíat nem kell fizetnie, amennyiben az ajánlatok bekérése, az összehasonlító elemzések elkészítés után úgy dönt, hogy még sem kívánja hitelbiztási védelmet, egyik biztosítóval sem szeretene szerződést kötni, akkor megbízási szerződésünket természetesen megszüntetheti.
Hitelbiztosítási adatlap digitális kitöltési segédlet (útmutató)
Előzetes limitkérelem hitelbiztosításhoz
A biztosítók hitelbiztosítási szerződés aláírása előtt 10-12 vevőpartnerét előzetesen bevizsgálja, és ez alapján dönt, hogy a táblázat utolsó oszlopában szereplő limitigényt (nyitvaszállítások összesített értéke) megadja, részben megadja vagy elutasítja.
Mivel általában a vevőportfólió nagysága nagyobb 10-12 vevőnél, ezért fontos szempont, hogy a bevizsgált 10-12 vevő összetételében reprezentálja a teljes vevőportfóliót, azaz a biztosító által vevizsgált 10-12 vevő összestíett limitelfogadási aránya reprezentatív érték lehessen, valószínűsítse, hogy a teljes portfólióra vonatkozóan is hasonló lesz az összesített elfogadási arány. Mivel a hitelbiztosítás lényege a fedezetbe vont nyitva szállítás, ezért ha nem is az egyetlen, az egyik legfontosabb eredmény, ami eldöntheti, hogy melyik biztosítót érdemes választani az előzuetes limitvizsgálatok eredménye (de csak abban az esetben, ha ez tényleg reprezentatív eredmény, ehhez pedig az kell, hogy a bevizsgálásra átadott vevőinek az éves várható forgalma, elérje a teljes éves forgalmának legalább a 60-65%-át)
Fentiekre tekintettel javasolt az előzetes limtivizsgálatba a legnagyobb vevőket bevonni, illetve a 10-12 vevő 75-80 %-át mindenképp ebből a szegmensből venni, a maradék 20%-ot pedig az Ön számára egyéb szempontok szerint fontos vagy kritikus vevőkből összeálltani. (amennyiben számlafaktorálás fedezti háttere lenne a hitelbiztosítás, akkor a bevuszgáőlandó vevőkben a faktorálni kívánt vevől kivétel nélkül szerepeljenek)
Hitelbiztosítás előzetes limitkérő táblázat  digitális kitöltési segédlet (útmutató)
Ensure, mint biztosítási alkusz rövid, általános bemutakozó anyaga
mör összefoglalás, hogy a Hitelbiztosítási kötvény mi mindenre nyújthat megoldást Önnek...
Faktoráláshoz pénzügyi adatlap
Vissza a tartalomhoz